Michael BubléWhite LiesMGKThe 1975
MENU
Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl

Vise-klassikeren Vem Vet fylder 25 år. Det fejrer Lisa Ekdahl med en jubilæums-turne, hvor hun binder den legendariske debut – fra start til slut – sammen med det nye engelske album More of the good. Med hjælp fra et gammelt lykkehjul. 8. maj gæster Lisa Ekdahl koncertsalen i DR Koncerthuset.

Siden gennembruddet i 1994 har Lisa Ekdahl sat ord på den særlige skandinaviske skrøbelighed og styrke. Hun har indtaget scener verden over – og stort set hver gang hun krydset Øresund og tryllebundet med sin charmerende og smukke stemme i Danmark, har det været for udsolgte sale. 

Lisa Ekdahls karriere startede i det legendariske indspilningsstudie i Skärmarbrink i det sydlige Stockholm. Den dengang 21-årige Lisa Ekdahl blev inviteret af kammeraten Toni Holgersson til at synge kor på nogle af hans sange - hun har jo sådan en dejlig og fin stemme. Men det fungerede ikke, når de to sang samtidig, det kunne både Lisa og Toni høre. Lisa forlod mikrofonbåsen og begyndte at tage overtøjet på igen, da Toni spurgte, om hun mon selv skrev sange, og det gjorde hun jo. I hemmelighed. 

”Kan du ikke spille noget?”, spurgte Toni. Lisa havde kun nået at spille et par takter af "Öppna upp ditt fönste", før Toni forlod rummet og kom tilbage i selskab med den legendariske EMI-producer Kjell Andersson og bad hende om at spille det igen. Resten er svensk musikhistorie.

Lisa Ekdahl blev en af Sveriges største og sagnomspundne artister – en slags moderne Greta Garbo. Første single fra debuten, Vem vet, blev en af Sveriges største viseklassikere gennem tiden, og senere fulgte flere hits, både nationalt og internationalt. Hun udstrålede girl power deluxe, inden nogen vidste hvad det var - blandt andet da hun smed hele første indspilning af debutalbummet i skraldespanden, og krævede at få det hele indspillet igen. Det var der ingen andre, der gjorde – hverken på EMI eller nogle af de andre store pladeselskaber.

Sådan har det fortsat siden for Ekdahl, der nu kan fejre 25 års jubilæum med debuten Vem vet. Oplev hende i en helt særlig konstellation, hvor den legendariske debut spilles fra start til slut, og bindes sammen med hendes ny engelsksprogede album, når hun indtager Koncertsalen til foråret.  

Vi opfordrer til at man benytter de officielle salgssteder, når der skal erhverves billet til et af vores arrangementer. Vi kan kun garantere for billettens ægthed, hvis den er købt igennem et af disse officielle salgssteder.
Lisa Ekdahl
07. maj 2019
DR Koncerthuset - Koncertsalen - Ekstra koncert
København
Lisa Ekdahl
08. maj 2019
DR Koncerthuset - Koncertsalen
København
Lisa Ekdahl
09. maj 2019
Værket
Randers