Michael BubléRBCMcIntyreThe 1975
MENU
GoGo Penguin

GoGo Penguin

Den ekvilibristiske, engelske klavertrio GoGo Penguin er en af de mest fremsynede grupper i den moderne smeltedigel af jazz og elektronisk musik. I 2019 vender de tilbage til Vinterjazz og DR Koncerthuset med deres album nummer to på legendariske Blue Note Records

Manchester-gruppen GoGo Penguin er blevet kaldt ”the Radiohead of British jazz”. For selv om GoGo Penguin først og fremmest er en klavertrio med afsæt i jazzen, forhindrer det ikke gruppens nysgerrige medlemmer i at trække på et bredt arsenal fra elektronisk musik til moderne komposition. Her er alt fra knækkede breakbeats, nostalgiske arkadespilslyde, hypnotiske melodier á la Aphex Twin og rumlende lave frekvenser. Trioens unikke lyd er blandt andet blevet beskrevet som ”akustisk electronica”, og det er ikke meget galt.

De fleste af GoGo Penguins kompositioner begynder nemlig som en skitse i trommeslager Rob Turners computer. Siden er det op til den samlede gruppe, der foruden Turner tæller bassist Nick Blacka og pianist Chris Illingworth, at oversætte de digitale stumper til det helt særegne udtryk, der har drevet GoGo Penguin frem gennem utallige koncerter verden over siden debuten i 2012. Inspirationskilder tæller 1990’ernes IDM, Philip Glass, Brian Eno, Shostakovich, Massive Attack og mange andre åndsbeslægtede kunstnere.

Trioen slog for alvor igennem i jazzlandskabet, da de i 2015 blev signet på det anerkendte pladeselskab Blue Note Records. Året efter udkom Man Made Object til anmelderroser. I februar 2018 var gruppen klar med opfølgeren, ”A Humdrum Star”, og det er det album, der er i fokus, når GoGo Penguin igen lægger vejen forbi Vinterjazz og DR Koncerthusets Studie 2 i februar 2019. Koncerten præsenteres i et samarbejde mellem Copenhagen Jazz Festival, DR Koncerthuset og ICO Concerts.

Vi opfordrer til at man benytter de officielle salgssteder, når der skal erhverves billet til et af vores arrangementer. Vi kan kun garantere for billettens ægthed, hvis den er købt igennem et af disse officielle salgssteder.
GoGo Penguin
22. februar 2019
Posten
Odense
GoGo Penguin
23. februar 2019
DR Koncerthuset - Studie 2
København